Zeytin Nasıl Soslanır

05-05-2021 22:56
Zeytin Nasıl Soslanır

Zeytin bereketli topraklarımızda bolca yetişen, doğanın mucizelerinden biridir. E vitamini ve diğer vitaminler bakımından oldukça zengin olan zeytini soslamak için kullanabileceğiniz ana ürün ise elbette gene zeytinden üretilmiş olan doğal zeytin yağlarıdır. Zeytinyağlarını pul biber, kekik ya da tercihe göre nane ile harmanlayarak zeytinlerinizin üzerine dökerek, muhteşem bir kahvaltılık sos hazırlayabilirsiniz. Bu muhteşem lezzete kolayca ulaşmak için dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta ise hem zeytinin hem de zeytinyağının doğal olmasıdır. Zeytin lezzetli, doğal ve organik ise her zaman en sağlıklı kahvaltılık ürünlerin başında yer almaktadır. İçindeki vitamin ve mineraller dışında faydalı yağlar ile vücudun hastalıklara karşı da doğal olarak korumaktadır. Zeytin, Akdeniz ve Ege’nin incisi olarak sofralarınıza lezzet ve güvenle kısa sürede kolayca ulaştırılır. Üretilme biçimi ve üretildiği ortam şartları zeytinin lezzetini belirleyen en temel detayların başında gelmektedir. Genel olarak sele zeytin çeşitlerinin tuz oranları, diğer zeytin çeşitleri ile kıyaslandığında oldukça düşük olmaktadır. Sitemiz üzerinden tam mevsiminde özenle ve doğal olarak toplanan siyah zeytin çeşitlerini sizlere sunmaktayız. E vitaminin gelen şifa ve zeytinden gelen lezzeti sofralarınızda sergileyebilirsiniz. Kaliteli ve lezzetli zeytinleri satın aldıktan sonra mutlaka zeytini aynı doğallığında ve tazeliğinde korumak için de doğru muhafaza yöntemlerini kullanarak korumanız gerekmektedir.

Siyah Zeytin

Siyah zeytin en fazla olgunlaştırılmış zeytin çeşididir. Tüm zeytinler tek bir türdür. Ancak olgunlaştırma aşamalarına göre farklı renkler ve farklı tatlar almaktadır.Gemlik türü zeytin, siyah sofralık olarak en kaliteli zeytin çeşididir. Zeytinin özelliği ince kabuklu olmasıdır. Bunun yanı sıra Gemlik zeytini küçük çekirdekli ve etli bir yapıya sahiptir. İznik ve Gemlik yöresinde en kaliteli zeytinler bereketli topraklarımızda yetişmektedir. Sele zeytin ise kıvırcık kuru ve tamamen tuzsuz şekilde de üretilebilmektedir. Genel olarak siyah zeytin şişe ve kavanozlarda ters çevrilerek kullanılmaktadır. Bu özelliği ile yağın tüm zeytinlere eşit olarak dağılması ile en lezzetli soslardan zeytin ayrılmamış olur. Yağı her tarafa dağıtmak zeytin yapımında en hassas konuların başında gelir.

Zeytin Çeşitleri

Zeytin çeşitleri farklı olgunlaştırma aşamalarından geçmektedir. Bu sebeple de her çeşit zeytinin tadı ve lezzeti birbirinden farklıdır. Bazı siyah zeytinler daha az tuzludur, bazı zeytinler ise yeşil ya da biberli bir yapıya sahiptir. Zeytin çeşitleri, iklimi bereketli topraklarımızda bu sayede oldukça zengin çeşitliliğe sahiptir. Zeytin çeşitleri arasında en sevileni ise elbette siyah zeytin olmaktadır. Zeytin fiyatları satın alacağınız zeytin özelliklerine ve olgunluk derecesine göre değişmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.