Organik Bal Donar mı

05-05-2021 22:26
Organik Bal Donar mı

Bal, orijinal olmadığı sürece lezzeti ve sağlığa faydası olmayan bir üründür. Bal, doğal ve organik ise doğanın en mucizevi lezzetlerinin başında gelir. Tarih boyunca ilaç olarak kullanılan balın tüm faydalarını almak için her zaman doğal ve organik balları tüketmeniz gerekmektedir. Doğal ve organik bal aldığınızdan emin olmak için her zaman güvenilir yerlerden alışveriş yapmanız, bal üretiminin tüm aşamaları hakkında da bilinçli olmanız gerekmektedir. Bu sayede güvenle balı, en lezzetli ve şifalı hali ile afiyetle yiyebilirsiniz. Organik bal kristalize olabilir ve özellikle hakiki çiçek balı çabucak donar. Ancak bal içerisinde glikoz şurubu ya da esans gibi balda olmaması gereken dış maddeler eklendiğinde bal donmayacaktır. Hakiki ve organik ballar donmaktadır. Şekerlenir ve kristalize olabilir. Bu unsurlar doğallıktan kaynaklanmaktadır. Balın donmasına sebep olan birçok faktör bulunmaktadır. Özellikle zamanla sıvı olan bal, kavanozun dibinden başlayarak yukarıya doğru katılaşma sürecine girer. Bu süreç oldukça doğaldır. Özellikle çiçek balları hakiki ise oldukça yaygın görebileceğiniz bir süreçtir. Polenlerin toplandığı çiçekler kaynaklı olarak polen yapısı baldaki doğal şeker ile birleşerek kristalleşmeye yol açabilir. Özellikle balın bulunduğu ortamdaki hızlı sıcaklık değişimleri balın donmasına yol açabilir.

Çiçek Balı

Çiçek balı en lezzetli ve damak tadına en çok uyan balların başında gelir. Özellikle doğal ve organik çiçek balı sıcaklık değişimlerinde donar. Bu doğal bir süreçtir. Özellikle balı buzdolabında saklamanız ya da soğukta saklamanız daha hızlı donmasına yol açacaktır. Ancak hileli olan ballar özellikle donma gibi durumlar yaşanmaz. Kristalleşmez. Bunun sebebi ise içeriğinde bulunan koruyucular, aroma vericiler ve kıvam arttırıcılar olmaktadır. Balın donmuş olması durumunda sıcak su içerisinde yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Balı sıcak su içerisinde bir süre bekletmeniz halinde bal çözünecektir. Tekrar aynı akışkanlığa kavuşacaktır. Ancak sıcak ve kaynar su içerisinde çok fazla bekletmemeye özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi halde içindeki faydalı amino asitleri kaybedebilir. Balı donuk halde tüketmenin herhangi bir sağlığa olumsuz etkisi de bulunmamaktadır.

Bal Fiyatları

Bal fiyatları balık içeriğine göre belirlenmektedir. Doğal ve organik balların içerisinde, arı emeği dışında bir madde, koruyucu, renklendirici ya da aroma verici gibi dış unsurlar bulunmaktadır. Bu gibi detaylar bal fiyatları için en belirleyici hususları ifade etmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.