Eşsiz Lezzetiyle Ünlü Yöresel Tulum Peyniri

Eşsiz Lezzetiyle Ünlü Yöresel Tulum Peyniri

Tulum peyniri eşsiz lezzeti ile ünlü, yöresel peynir çeşitlerinin başında gelir. Dünyanın en lezzetli tulum peynirleri de Türkiye’de üretilir. Özellikle tulum peynirinin kendine has aroması, dokusu ve yoğunluğu ileen sevilen ve en gurme lezzetlerinin başında gelir. Dünyaca ünlü lezzeti ve aroması ile birçok tarifte kullanabileceğiniz bir üründür. Özellikle olgunlaştırılmış ve aromasını tam bulmuş lezzetli bir Erzincan tulum peyniri çeşitlerini sitemiz üzerinden bulabilirsiniz. Eşsiz lezzeti ile ün kazanmış olan bu peyniri, diğer peynirlerden kolayca ayrılabilmektedir. Tulum peyniri genel olarak Konya, Bingöl, Erzincan, Elazığ ve Erzurum gibi yerlerde özel olarak üretilen peynir çeşitleri arasında yer almaktadır.

En İyi Tulum Peyniri

En iyi tulum peyniri tamamen doğal ürünlerle, geleneksel tariflere uygun olarak hazırlanmış olan ve Türkiye’de üretilen tulum peynir çeşitleridir. Erzincan, Kars gibi tulum peynir çeşitleridünyada adını duyurmuş tulum peynirini ifade etmektedir. Erzincan tulum peyniri yöresel olarak Şavak peyniri olarak da bilinen bir lezzettir. Kıvamı katı bir formda olur. Bunun dışında tulum peynir çeşitleri genel olarak tam yağlıdır. Bu ayrıntılar dışında ise özellikle koyun besiciliğinin yaygın olduğu Konya, Bingöl ve Tunceli gibi illerde de lezzetli şekilde üretilmektedir. Tulum peyniri protein ve vitamin değeri bakımından oldukça da faydalı ve besin değeri yüksek bir peynirdir. İnsan vücudu için oldukça yüksek besin değerlerine sahip olduğu için çok faydalıdır.

Tulum Peyniri Fiyatı

Tulum peyniri fiyatı peynirin kalitesine ve özelliklerine göre belirlenmektedir. Kaliteli ve lezzetli bir tulum peyniri yapmak için oldukça emek ve zaman harcamak gerekir. Bununla beraber tulum peyniri, üretildiği sütün özelliklerini de alır. Bundan dolayı da her yörede üretilen tulum peynirleri farklı lezzetlerde olmaktadır. Bundan dolayı da İzmir tulum ve Erzincan tulum peyniri arasındaki farkı kokusundan ve lezzetinden kolayca ayırt edebilirsiniz. Tulum peyniri yapabilmek için büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sütleri mayalandırılır ve bekletilir. Bu adımdan sonra ise mayalanmış olan bu süt, süzgeçten geçirilerek süzülmektedir. Daha sonra bir gece boyunca dinlendirilmesi gerekmektedir. Ardından diğer işlemlere başlanır. Bu adımdan sonra ise peynir daha büyük torbalara konulur ve bir süre daha bekletilir. Bu bekleme aşaması ile suyu tamamen süzülür ve bakır kaplarda ufalanır. Bu adımdan sonra ise özel bir tuz eklenerek de işlemler devam eder.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.