Doğal Bal Nasıl Anlaşılır

26-03-2021 12:46
Doğal Bal Nasıl Anlaşılır

Bal arılar tarafından büyük bir emek ile üretilen, en doğal ve organik besindir. Şifa deposu ballar, arıların binlerce çiçekten topladığı nektarlardan elde edilir. Bal bitkilerde mevcut olan ve nektar şeklinde ifade edilen tatlı sıvılardır. Arılar tarafından işlenmesi neticesinde de ballar elde edilir. Yüksek vitamin, mineral ve probiyotik içeriği ile insan vücudu için en sağlıklı besinler arasında yer alır. Binlerce bitkinin ve binlerce çiçeğin besleyici değerlerini tek bir kavanozda bulabileceğiniz ürünlerdir. Bu sebeple de birçok hastalığa şifa vermesi için çok eski medeniyetlerden beri kullanılmaktadır. Bal üretimi oldukça emek isteyen bir iştir. Ortalama olarak 500 gram balın üretimi için; 17 bin arının 10 milyon çiçeği ziyaret ederek nektar toplaması gerekir. Bu denli uzun bir sürecin geçmesi sebebiyle de balın eşsiz aroması da ortaya çıkar. Gerçek balın lezzeti, boğazda acılık gibi olumsuzluklara yol açmaz. Gerçek balı tek tadımda diğerlerinden ayırabilirsiniz. Acılık bırakan, şeker şurubu, mısır şurubu gibi doğal olmayan malzemelerle üretilen bal olarak ifade edilmeyen besinlerdir. Doğal bal, boğazdan geçtiğinde tatlı ve müthiş bir lezzet bırakmaktadır.

Çiçek Balı

Çiçek balı en sevilen ve genel olarak damak tadına uygun bal çeşididir. Bal arısının çiçeklerinde yer alan nektaryumlardan üretilen bir lezzettir. Arıların zenginleştirdiği bu nektar çeşitleri, peteklerde olgunlaştırılarak çiçek balı olarak bizlere ulaşmaktadır. Nektar, bal arılarının beslenmesine ve barınmasına da bir ev olur. Arılar nektarlar ile karbonhidrat gereksinimlerini de karşılar. Bal arıları nektarları dilleri ile toplamaktadır. Daha sonra kovana taşıyarak peteklerde depolar. Nektarlar birçok farklı çiçekte mevcut olan ürünlerdir. Bal arıları da farklı çiçeklerden farklı aroma ve lezzetlerde nektar toplar. Bu sebeple de her balın aroması diğerinden daha farklı olmaktadır. Türkiye, çiçek kaynaklı balı bakımından en zengin ülkelerin başında gelmektedir.

Bal Fiyatları

Bal fiyatları bal çeşitlerine göre değişmektedir. Kestane balı, çam balı ya da çiçek balı gibi farklı bal çeşitleri mevcuttur. Ballar, arıların nektar topladığı çiçeklere göre farklı lezzetlerle kavanozda toplanır. Bundan dolayı da her kavanozda farklı bal aromaları mevcuttur. Bu gibi detaylar bal fiyatlarının belirlenmesine destek sunar. Hangi çeşit bal tercih ederseniz edin, dikkat etmeniz gereken en önemli konu tarım ilacı kullanılmayan ürünleri tercih etmek olacaktır. Dışarıdan hiçbir katkı maddesi içermemesi gerekmektedir. Üretildiği yer, balın lezzetini de belirlemektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.