Çiçek Balı Nerede Yetişir

18-05-2021 00:31
Çiçek Balı Nerede Yetişir

Bal arıların doğal olarak ürettiği, sahtesini yapmanın mümkün olmadığı bir besindir. Bal bitkilerde mevcut olan ve nektar biçiminde ifade edilen tatlı sıvının arılar tarafından işlenmesi neticesinde ortaya çıkar. Yüksek vitamin, mineral ve probiyotik içeriği ile tamamen mucizedir. Binlerce bitkinin ve binlerce çiçeğin besleyici özelliklerini de sizlere sunar. Dolayısı ile de birçok hastalığa şifa vermesi için çok eski medeniyetlerden beri kullanılan bir üründür. Bal üretimi oldukça emek istemesinin yanı sıra yalnızca doğal koşullarda yetişmektedir. Ortalama olarak 500 gram bal üretmek için 17 bin arının 10 milyon çiçeği ziyaret ederek polenlemesi gerekir. Bu kadar uzun bir yolculuk sonucunda da arılar emeklerinin karşılığını alarak eşsiz bir bal içeriği üretmektedir. Hakiki ve doğal balın lezzeti, boğazda acılık bırakma gibi durumlara yol açmaz. Acılık bırakan, şeker şurubu, mısır şurubu gibi doğal olmayan malzemelerle üretilen sahte bal çeşitleri olarak karşımıza çıkar. Doğal bal, boğazdan geçtiğinde geriye yalnızca lezzetli bir aroma bırakacaktır.

Çiçek Balı

Çiçek balı en lezzetli ve tatlı bal çeşitleri arasında yer alarak her damak tadı için de uygundur. Çiçek balı, çiçeklerin nektarlarının bal arılar tarafından toplanmaktadır. Bu aşamadan sonra ise arılar bünyelerindeki enzimlerle karıştırarak yapısal bir değişim elde eder. Bu özelliği ile doğal ve tamamen saf bir besin üretilmiş olur. Bal ürünleri, doğal ve katkı maddesiz olduğu sürece sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Doğal Çiçek Balı

Doğal çiçek balı doğal şifa kaynağıdır. Bundan dolayı da en tatlı ve en faydalı ürünlerin başında gelir. Doğal çiçek balı içerisinde hiçbir katkı maddesi ya da koruyucu bulundurulmayan, tamamen arıların emeği ile hazırlanan ürünlerdir. Özellikle Çocuklarınıza güvenle verebileceğiniz doğal bal çeşitleri ise başlıca; ham bal, organik çiçek balı, meşe salgı balı olarak karşımıza çıkar. Bal çeşitlerinin tamamı eğer doğal bal ise vitaminler, enzimler, antioksidan, antimikrobiyal maddeler ve polen içeriğine sahip olduğundan oldukça fayda da göstermektedir. Bu özelliği ile balın tüm mucizevi etkilerini ham bal kavanoz ile sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Meşe balı ise bal arılarının meşe ağaçlarının üzerinde bulunan salgıları toplayıp ürettikleri bir bal çeşidi olarak oldukça tercih edilmektedir. Sitemiz üzerinden en lezzetli ve doğal çiçek bal çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.