Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Olan Kısır

05-05-2021 23:09
Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Olan Kısır

Kısır, belki de en sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Çay saatlerinde, meze olarak ya da ara öğün olarak kısır lezzetlerini tercih edebilirsiniz. İçeriği ile oldukça sağlıklı, doyurucu aynı zamanda vejetaryen beslenmeye de uygudur. Kısır özellikle içerisinde birçok malzeme bulunan bir lezzettir. Bundan dolayı da yapımı uzun süre alabilmektedir. Sitemiz üzerinden en taze kısır çeşitlerini sipariş ederek, herhangi bir zahmete girmeden kısırları kolayca hazırlayabilirsiniz. Çayın yanına mis gibi yakışan, içeriğinde tüm malzemeleri çiftliğimizden taze ve organik olarak çekilmiş olan kısır mezemizi İstanbul içi aynı gün teslim ediyoruz. Besleyici, rengi ve kokusu ile iştah açan kısır lezzetini sofralarınıza afiyetle çıkarabilirsiniz.

Taze Kısır

Taze kısır sipariş verdikten sonra aynı gün kapınıza kadar ulaştırılan kısırları ifade eder. Kısırın lezzetli olması için içindeki malzemelerin her zaman doğal, taze ve organik olarak hazırlanması gerekmektedir. Çay saatlerinde, meze sofralarında misafirlerinize sunabileceğiniz taze kısır ile çiftlikten gelen doğal lezzetleri de tabaklarınızda bulabilirsiniz. Bulgurdan gelen vitaminlerin sebzelerle şahlanması ile en sağlıklı meze çeşitlerinden biri olan taze kısır için İstanbul içi aynı gün teslimat sağlayarak sizleri taze lezzetten de uzaklaştırmıyoruz.

Kısır Tarifi

Kısır tarifi her yörede kendine özgü şekilde hazırlanmaktadır. Ancak tüm kısır çeşitlerinin ortak özelliği içerisinde mutlaka taze ürünlerin kullanılıyor olması ve kuru olmamasıdır. Özellikle lezzetli bir kısır için her malzemenin mutlaka taze olması gerekmektedir. Taze malzemeler ile hazırlayacağınız kısır lezzetleri hem sağlıklı hem de tadına doyum olmayan bir lezzettir. Kilo kontrolü için de uygun bir besindir. Uzun süre tokluk sağlamaktadır.Kısır içerisinde ince bulgur, sıcak iyi su, domates salçası, zeytinyağı, tuz, pul biber, limon suyu, nar ekşisi, taze soğan, maydanoz, taze nane ürünleri mevcuttur. İsteğe göre salatalık ya da kimyonla da süsleyerek farklı bir lezzet elde etmek mümkündür. Kısır tarifi için kullanacağınız malzemelerde özellikle baharatların taze olmasına önem göstermeniz gerekmektedir. Bayat ya da fabrikasyon ürünler hem kısırın lezzetini fakirleştirecek hem de sağlık açısından istenmeyen etkilere sebep olacaktır. Sıcak su ile güzelce şişmiş ve pişmiş olan bulgurları domates salçası, nar ekşisi ve zeytinyağı ile iyice harmanlamanız oldukça önemlidir. Limon suyu kısır tarifi tamamlandıktan sonra koyulmalıdır. Aksi halde kısırın tadı ekşileşmeye başlar. Bu şekilde ürünleri harmanladıktan sonra baharat ve yeşillikler ile kısırın güzelce karıştırılması gerekmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.