Arılarının Meşe Ağaçlarındaki Salgıları Toplayarak Oluşturdukları Bir Meşe Salgı Balı

10-06-2021 10:14
Arılarının Meşe Ağaçlarındaki Salgıları Toplayarak Oluşturdukları Bir Meşe Salgı Balı

Akdeniz bölgesinde yetişmekte olan meşe yaprağı dikenli bir bitki olma özelliği taşır. Firmamızın meşe balı bir salgı balıdır. Arılar meşe yaprağından salgılanmakta olan ve tadı oldukça tatlı olan sıvıyı toplayarak meşe salgı balını üretirler. Bu bal türü koyu renkli ve koyu kıvamlı olan aromalı bir bal türüdür. Meşe salgı balının antioksidan değeri oldukça yüksektir. Bunun sebebiyse çok fazla miktarda flovonoid içermesidir. Bu bal türünde pestisit ve antibiyotik kalıntısı bulunmaz. Bu balın üretimi için güneş ve bol miktarda mineralli kurak toprağa ihtiyaç duyulur. Kıvamı koyu ve aroması bol olan bal seviyorsanız sizler de meşe balını denemelisiniz.

Salgı Balı

Ülkemizin farklı yörelerinde üretilmekte olan salgı balı özellikle kardiyolojik hastalıklara karşı oldukça iyi gelir. Bu bal türü ayrıca kanser hücrelerine karşı da etkilidir. Bu bal türü meşe ağaçları üzerinde yaşamakta olan bazı böceklerin salgılarının arılar tarafından toplanmasıyla beraber oluşur. Bu bal oldukça fazla miktarda polifenol maddesi içerir. Bu madde salgı balının şifasının değerini belirleyen önemli bir maddedir. Özellikle meşe salgı balı çok yüksek miktarda polifenol maddesi içerir. Bu bal türü içerisinde barındırdığı bu maddeyle vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca solunum yolu hastalıklarına karşı da koruyucu etkisi vardır. Eğer sizler de nereden geldiği belli olan güvenilir baldan yemeyi tercih ediyorsanız salgı balını mutlaka denemelisiniz.

Gerçek Bal

Gerçek bal, kristalleşir ve donar. Özellikte bal yenildikten sonra damaktaki tadı yaklaşık olarak 15 dakika kadar sürüyorsa o bal gerçek demektir. Bir balın bulunduğu bölge ve bitki çeşitliliği o balın kalitesini arttırır. Eğer bal gerçek ise kaşıkla alındığında akar.

Doğal bal

Doğal bal, arıların kendi ortamlarında üretmiş oldukları baldır. Bu bal türü içerisinde barındırdığı antioksidan ve pek çok çeşitli vitaminler sayesinde bağışıklık sistemi için adeta bir ilaç görevi görür. Bu bal doğal olmasından dolayı günümüzde oldukça sık olarak tüketilir. Sizler de kahvaltı sofralarınızda tercihinizi doğal baldan yana yapmalısınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.