Yumuşak Kıvama Sahip Ve Taze Kaşar Peynir Çeşitleri

Yumuşak Kıvama Sahip Ve Taze Kaşar Peynir Çeşitleri

Taze inek sütü kullanılarak yapılan kaşar peyniri, çeşit olarak bakıldığı taktirde değişiklik gösterir ve bu değişiklikler, taze kaşar, eski kaşar ve Kars kaşarı şeklinde sıralanabilir. Taze kaşar, üretildikten kısa bir süre sonra yenilebilen, tadına doyum olmayan ve birçok besine eşlik eden bir peynir çeşididir. Eski kaşar, yapımının ardından altı ay kadar soğuk hava depolarında bekletilebilir. Kars kaşarı ise, büyük ve daire şeklinde yapılan, kahvaltılarımızda kullandığımız peynirdir.

Kaşar Peynir

Çoğu evde masalarımızı olduğu gibi yemeklerin içeriğini de zenginleştiren kaşar peynir, ülkemizden Kars iline aittir. Çiğ sütün mayalanması ile başlayıp haşlanarak belirli şekiller verilerek oluşturulmaktadır. İnek sütünün yanında keçi, koyun sütü de kullanılabilir. Ayrıca her birimizin merak ettiği bir konuya daha açıklık getirilebiliriz. Kaşar peynirinin uzama nedeni aslında içeriğindeki protein zincirinin uzaması ile ilgilidir ve tıpkı diğer protein içerikli her besin gibi insan vücudu için oldukça sağlıklı ve altın değerinde bir besindir. Kalori değeri yağ içerisinden dolayı biraz yüksek olsa da içerisinde aynı zamanda yüksek oranda vitamin de bulunmaktadır. Güvenle ve endişe etmeden tüketebiliriz çünkü içerisindeki kalsiyumdan dolayı kemik erimesini engellemektedir. Özellikle küçük yaştaki çocukların gelişimine katkı ve diş sağlığı konusunda yararlı bir besindir.

Taze Kaşar

Tüketim olarak her birimizin çok sevdiği, özellikle tost severlerin çokça kullandığı taze kaşar, raf ömrü olarak en fazla altı aya sahiptir. Bununla birlikte, bu peynirin bozulduğunu anlamak için görünüşüne bakmak bile yeterlidir. Peynirin dış tabakasında küflenme başladıysa o peynirin artık tüketilmemesi gerekir. O sebeple ürünleri alırken kalan zamanlarını kontrol etmekte de her zaman fayda vardır.

Taze Kaşar Fiyatları

Sürekli tükettiğimiz, uzadıkça uzayışını her seferinde hayran hayran izlediğimiz taze kaşar fiyatları bakımından da aslında makuldür. Her daim farklı şekillerde satışı bulunan bu peynirin içerik ve fiyat olarak da tercih edilmesi gerekeni doğal olanlarıdır. Elbette ürün gramajına ve paketleniş tarzına göre hatta içerisinde kaşarın üretim şartlarına bağlı olarak fiyatlandırma değişmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.