Tam Sezonunda Özenle Toplanan Siyah Zeytin Çeşitleri

26-03-2021 12:45
Tam Sezonunda Özenle Toplanan Siyah Zeytin Çeşitleri

Zeytin kahvaltı sofralarının onsuz düşünülemeyeceği, en lezzetli ürünlerin başında gelmektedir. Peynir ile beraber sofralarınızdan eksik olması elbette düşünülemez. Bunun yanı sıra zeytin lezzetli, doğal ve organik ise her zaman en sağlıklı kahvaltılık ürünlerin başında yer almaktadır. İçindeki vitamin ve mineraller dışında faydalı yağlar ile vücudun hastalıklara karşı oldukça dirençli olmasını da sağlar. Zeytin, Akdeniz ve Ege’nin incisi olarak sofralarınıza lezzet ve güvenle ulaştırılmaktadır. Üretilme şekli ve üretildiği ortam koşulları zeytinin lezzetini belirleyen bir unsurdur. Genel itibari ile sele zeytin çeşitlerinin tuz oranları, diğer zeytin çeşitleri ile karşılaştırıldığında oldukça düşük olmaktadır. Bunun yanı sıra tam sezonunda özenle toplanan siyah zeytin çeşitleri, sizlere zeytinden gelen şifayı da sunacak. Kaliteli ve lezzetli zeytinleri satın aldıktan sonra mutlaka zeytini aynı doğallığında ve tazeliğinde korumak için de doğru muhafaza yöntemlerini kullanarak korumanız gerekmektedir. Bu aşamada öncelikli olarak zeytini satın aldıktan sonra iki kez su ile durulamanız önerilir.

Siyah Zeytin

Siyah zeytin en fazla olgunlaştırılmış olan siyah zeytini ifade etmektedir. Gemlik türü zeytin, siyah sofralık olarak en kaliteli zeytin çeşididir. Zeytinin özelliği ince kabuklu olmasıyla beraber küçük çekirdekli ve etli olmasıdır. İznik ve Gemlik yöresinde en kaliteli zeytinler yetişir. Sele zeytini kıvırcık kuru ve tamamen tuzsuz şekilde de üretilebilmektedir. Genel itibari ile siyah zeytin şişe ve kavanozlarda ters çevrilerek kullanılmaktadır. Bu özelliği ile yağın tüm zeytinlere eşit olarak dağılması söz konusu olmaktadır. Yağı her tarafa dağıtmak zeytin yapımında oldukça önem teşkil eder. Bu özelliği ile siyah zeytin kesinlikle küflenmemektedir. Herhangi bir koruyucu ya da katkı maddesi olmadan uzun süreli kullanım ömrüne de sahip olabilmektedir. Bu konuların yanı sıra siyah zeytin ile ilgili bilmeniz gereken en önemli konuların başında zeytini salamura ederken zeytinyağı kullanmamak gelmektedir. Zeytinyağı salamura zeytinin tadının bozulmasına sebep olabilmektedir.

Zeytin Çeşitleri

Zeytin çeşitleri farklı olgunlaştırma sürelerine sahiptir. Bundan dolayı da her çeşit zeytinin tadı ve lezzeti farklıdır. Bazı siyah zeytinler az tuzludur, bazı zeytinler ise yeşil ya da biberlidir. Zeytin çeşitleri, iklimi bereketli topraklarımızda bu sayede oldukça zengin çeşitliliğe sahiptir. Zeytin çeşitleri arasında en sevileni ise elbette siyah zeytin olmaktadır. Zeytin fiyatları satın alacağınız zeytin özelliklerine ve olgunluk derecesine göre değişmektedir. Sitemiz üzerinden her zaman en uygun fiyatlı zeytinleri, en kaliteli hali ile sizlere sunmaktan mutluluk duyarız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.