Sucuk Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

18-05-2021 01:18
Sucuk Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal sucuk sucuğun geleneksel tariflere uygun olarak, içerisinde hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlandığını ifade eder. Sucuk satın alırken de dikkat etmeniz gereken en önemli konu doğal ve içerisinde yabancı hiçbir madde bulunmayan sucukları tercih etmek olacaktır. Bunun yanı sıra özellikle sığır, kuzu ya da dana etinden hazırlanan ürünleri satın almaya da dikkat etmeniz gerekmektedir. Doğal sucuk, aynı zamanda en lezzetli sucuktur. Sucuk genel olarak sığır, kuzu ya da dana gibi büyük baş hayvanların gövde etlerinden hazırlanan kıymadan üretilmektedir. Çiğ et olmasına rağmen çeşitli yöntemlerle olgunlaştırılır ve sofralarınızda yerini bulur.

Fermente Sucuk

Fermente sucuk en yöresel ve geleneksel tariflerimiz arasında yer almaktadır. Fermente sucuk olgunlaştırılmış sucuk çeşididir. Türk usulü sucuk olarak bilinen fermente sucuk yapılırken sucuk kıyma haline getirilir. Daha sonra içerisinde baharatlar eklenir ve hijyenik koşullarda özenle hazırlanır. Fermente sucuğun olgunlaştırılması daha uzun bir sürede tamamlanmaktadır. Bu sebeple de lezzeti ve aroması diğer sucuklara kıyasla daha zengin olarak karşımıza çıkar. Isıl işlem görmüş sucuk ise etin kıyma haline getirilmesi ardından baharatlarla hazırlanması ve ısıl işlem görmesini ifade etmektedir.

Kangal Sucuk

Kangal sucuk Türkiye’nin en geleneksel lezzetleri arasında yer alır. Türkiye’de en çok tüketilen sucuk çeşidi de kangal sucuk çeşitleridir. Genel olarak Türk tipi sucukların yapılaşınca bağırsağa giren kıyma ve baharatlar fermente olarak ifade edilmektedir. Orta Asya Türklerinden günümüzde dek uzanan bu lezzetin mutlaka yüzde yüz doğal ve gerçek etten yapılmış olması ilk dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Sucuk genel anlamı ile olgunlaştırılmış olan taze etlerin öncelikle kıyma biçimine getirilmesi ve ardından tuz ve diğer katkı maddeleri ile karıştırılarak bağırsağa doldurulması ile elde edilir.

Sucuk Fiyatları

Sucuk fiyatları satın alacağınız sucuk markasına, sucuk etinin doğal olup olmamasına ve sucuk kalitesine fiyatlandırılır. Sitemiz üzerinden çiftliğimizden direkt olarak sizlere sunulan sucuk çeşitlerini en uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Sucuk fiyatları konusunda belirleyici olan detayların başında elbette sucuğun üretildiği etin kalitesi gelmektedir. Kaliteli etler ile, hijyenik koşullarda üretilen en taze ve lezzetli sucuk çeşitleri için sizlere en uygun fiyatları sunmaktan mutluluk duyarız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.