Sağlık Deposu Olan Bal ve Faydaları Neler

18-05-2021 00:56
Sağlık Deposu Olan Bal ve Faydaları Neler

Doğal bal doğal bir şifa kaynağı olarak insan vücudu için en değerli besinlerin başında gelmektedir. Balın şifa kaynağı olarak vücudunuzda sağlıklı bir faydaya sahip olması için yalnızca arılar tarafından üretilmesi oldukça önem teşkil eder. Bal bitkilerde bulunan ve nektar şeklinde ifade edilen tatlı sıvının arılar tarafından yeniden işlenmesi ardından büyük bir emek ile tekrar üretilmesi sonucunda elde edilir. Bundan dolayı da en doğal lezzetlerin başında gelir. Doğal bir şifa kaynağı olan bal çeşitleri, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm enerji ve minerali de sizlere sunmaktadır. Kalitesiz olan, sahte ballarda bal lezzetini yakalamak için sayısız kimyasal kullanılır. Bu sebeple de kesinlikle güvenilir olmayan yerlerden bal temin edilmemesi gerekmektedir. Yüksek vitamin, mineral ve probiyotik içeriğine sahip bir lezzettir. Sayısız bitkinin ve binlerce çiçeğin besleyici değerlerini sizlere tek bir kavanozda sunmaktadır. Bunun yanı sıra birçok hastalığa şifa vermesi için çok eski medeniyetlerden beri kullanılmaktadır. Bal üretimi arıların bütün hayatını feda ettiği bir sistemdir. Ortalama olarak 500 gram bal üretmek için 17 bin arının 10 milyon çiçeği ziyaret ederek nektarları işlemesi gerekir. Fakat şifalı ve lezzetli bal bu şekilde ortaya çıkmaktadır.

Bal Çeşitleri

Bal çeşitleri oldukça farklı aromalarda ve kalitelerde arılar tarafından üretilmektedir. Kestane balı, çam balı ya da çiçek balı gibi farklı aromalar arasından bal aromalarını tercih edebilirsiniz. Ballar, arıların nektar topladığı çiçeklere göre farklı aromalarda üretilmektedir.Bundan dolayı da her kavanozda farklı aromalar ortaya çıkmaktadır. Hangi çeşit bal tercih ederseniz edin, dikkat etmeniz gereken en önemli hususların başında tarım ilacı etkisi olmaması gelir. Dışarıdan hiçbir katkı maddesi içermemesi en çok dikkat etmeniz gereken konular arasında yer almaktadır.

Bal Fiyatları

Bal fiyatları bal içeriğine göre değişmektedir. Genel olarak bal satın alırken her zaman organik balları tercih etmeniz gerekmektedir. Genel olarak nektar olarak ifade edilen faktör bal arılarının beslenmesini sağlar. Arılar nektarlar sayesinde karbonhidrat ihtiyacını da tamamen karşılar. Nektarlar birçok farklı çiçekte bulundukları için çiçek bal çeşitlerinin lezzeti de birbirinden farklıdır. Fiyat aralıkları da buna göre değişebilmektedir. Bal fiyatları için sitemiz üzerinden en uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.