Makarnalarınıza Rendeleyerek Koyabileceğiniz Bir Parmesan Peyniri

Makarnalarınıza Rendeleyerek Koyabileceğiniz Bir Parmesan Peyniri

Sadece İtalya’da üretimi gerçekleştirilen, İtalya’nın en meşhur yiyeceklerinden biri olan, çokça sevilen, tercih edilen ve makarnaya bir hayli yakışan, ünlü soslarda da kullanılan parmesan peyniri ülkemiz sınırları içerisinde yapılmamaktadır ve yapı olarak bizim üretimini yaptığımız peynirlere göre serttir. Görünüş olarak biraz soluk olan rengi sarıya dönüktür. Tam kaynak olarak üretimi inek sütünden yapılır fakat asıl büyüsü, olgunlaştırılma süresinin otuz altı ay kadar uzun bir zaman dilimine yayılıyor olması ile ilgilidir. Makarnanın üzerine ve özel soslarına kullanabildiği gibi kremalı soslar içerisine de kullanılabilmekte, etlerin ve et çeşitlerinin üzerine olacak şekilde de tercih edilebilmektedir.

Parmesan Peyniri

Parmesan peyniri içeriğini bu derece özel kılan ve çokça sevilip tercih edilmesine neden olan durum, uzun süreli bekletilme işleminden geçmesidir. Ayrıca sert olmasının yanı sıra ve kuru bir peynirdir. Yapı olarak granül tarzı bir yapıya sahiptir. Genel için konuşmak gerekirse yaklaşık on altı ya da on yedi kilo inek sütünden ortalama bir kilo peynir ancak oluşmaktadır. Sadece içerik olarak az olmasından kaynaklı değil her daim zahmetli ve değerli oluşundan ötürü kendi yerini sıkı sıkıya korumuştur. Ayrıca permesan peynirinin en önemli lezzet ölçülerinden biri de sütün yağ oranı ile alakalıdır. Bu yağ oranı da aslında çeşitlilik kaynaklarından biridir.

Peynir Çeşitleri

Parmesanın peynir çeşitleri olarak ayrılması gerektiğinde ise karşımızda iki farklı çeşit çıkmaktadır. Bunlardan birincisi Parmigiano Reggianodur. İkincisi ise Grana Padano olarak bilinir. Bu iki farklı peynir çeşidi, birbirlerinden ayrı bölgelerde ayrı ayrı üretilmektedir. Biri Montova’da biri ise Emilia ile Parma bölgeleri içerisindedir.

Parmesan Peyniri Fiyat

Ülkemiz sınırları içerisinde hiç üretimi olmayan ve bizlere de başka ülke sınırları içerisinden getirilen parmesan peyniri fiyat bakımından şu an için ülke standartlarından yüksek görünmektedir. Diğer alternatifler olarak tadının benzediği peynirler kullanılsa da parmesan peyniri kendini iz bırakan lezzeti ve kokusu ile belli etmektedir. O sebepten ötürü sadece İtalya’da değil birçok ülkede tercih edilebilirliği yüksek bir peynirdir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.