Makarna Severlerin Bolca Tükettiği Doğal Makarna Çeşitleri

02-03-2021 10:23
Makarna Severlerin Bolca Tükettiği Doğal Makarna Çeşitleri

Makarna, tüm dünya ülkelerinde kendine has özelliklerde ve özel malzemelerle üretilen besinlerin başında gelmektedir. Türkiye’de ilk makarna üretimi 1922 senesinde yapılmakla beraber günümüzde en büyük makarna üreticilerin başında gelmektedir. Günümüzde ise İtalya’dan sonra en çok makarna üretilen ve ihraç eden ülke de Türkiye olmuştur. Makarna, taze ve doğal olduğunda oldukça lezzetli bir besindir. Makarna üretimi için buğday irmik formu ile üretilmektedir. Bu adımdan sonra ise ürün su ile karıştırılır ve makarnaya da şekli verilir. Bu aşamada en önemli konu ise makarna üretiminde kullanılan buğdayların, ekmeklik buğdaylardan daha farklı olmasıdır. Makarna buğdaylarında protein ve b vitamin kompleksleri daha fazla olduğu için de oldukça sağlıklıdır. Organik makarnada herhangi bir kimyasal ürün, koruyucu içerik ya da sağlığa zararlı ürünler mevcut değildir.

Makarna Çeşitleri

Makarna çeşitleri birçok farklı tarifle hazırlanan ürünlerdir. Makarna severlerin bolca tükettiği doğal makarna çeşitleri arasından damak tadınıza en uygun lezzetlere ulaşabilirsiniz. En sevilen makarna çeşidi ise Tagliolini All’uovo semoline unu ve yumurta ile hazırlanan bir lezzettir. Yapılan en ince makarna çeşitlerinin başında gelmektedir. En popüler makarna çeşidi ise fettuccine olarak sitemiz üzerinden bulabileceğiniz bir ürün çeşididir. Semolina ve yumurtadan hazırlanan bir tarife sahiptir. Ispanaklı spagetti olarak bilinen Spaghetti All’uovo ise normal makarnadan daha uzun bir formda hazırlanmaktadır. Bu hususun dışında klasik bir makarna çeşididir. Orechiette ise el yapımı bir makarna çeşidi olarak oldukça lezzetlidir ve doğal olarak çocuklarınız ve sizin tarafınızdan sevilerek tüketilebilir. Semolina ve su ile hazırlanan bir üründür. Bu makarna herhangi şekilde yumurta kullanılması söz konusu değildir. Spagetto Alla Chiarra Al Nero ise semolina unu, kalamar mürekkebi ve yumurta ile hazırlanmaktadır. Spagetti Alla Chiarra E Spinaci ise taze ıspanak ve yumurtadan hazırlanarak sizlere sunulur.

Doğal Makarna

Doğal makarna içerisinde hiçbir koruyucu ya da katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan makarna çeşitleridir. Özellikle yediklerine dikkat eden kişiler tarafından yalnızca doğal makarna tüketilmesi gerekmektedir. Doğal makarna kapsamında vücudunuza kimyasallar, zararlı maddeler sokmak istemeyen kişiler tarafından güvenle tercih edilebilmektedir. Organik ve doğal makarna çeşitlerinde kimyasal gübreler ve tarım ilaçları mevcut değildir. Bu sebeple de ortaya çıkan ürünler sağlığa zararlı değildir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.