Lezzetini Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Bir Çitlik Tereyağı

Lezzetini Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Bir Çitlik Tereyağı

Hammaddesi süt yağı olarak bilinen tereyağı bir çeşit hayvansal gıdadır. Üretilmesi ve elde etmesi göründüğü gibi kolay olmadığı gibi genel olarak içeriğinde yağ bulunduran tüm sütlerden yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra işin içerisinde katkısız, saf bir tereyağı elde etmek ya da almak isteğiniz varsa bunun için de bu işin sıfırdan yapıldığı çiftlere uğrayabilir, çiftlik ürünleri alabilirsiniz. Çitliklerin içerisindeki inek, koyun ve keçinin sütleri tereyağı için uygundur.

Tereyağı

Genel olarak sarımsı bir rengi olan tereyağı, sanayi içerisinde yapılan margarinlere göre çok daha iyi ve sağlıklıdır. Genelde sağlığını düşüneneler ve doktorlar tarafından çokça tavsiye edilir. Diğer yandan fazla miktarda protein içeriği bulundurmaktadır. Sağlıklı olduğuna inanarak aldığımız bu yağlar, aşırı tüketimden kaçınıldığında gerçekten de vücuda nazik davranmayı ihmal etmezler. Genel olarak sütten ya da yoğurttan ayırılarak oluşturulur. Yirmi kiloya yakın sütten bir kilo yağ çıkabilmektedir. Ayrıca gerçek tereyağı sadece sarımsı renkte olacak diye durum yoktur. Beyaz da olabilir ve bu durum çiftlikteki hayvanların beslenme içeriği ile alakalı olarak değişebilir.

Doğal Tereyağı

Hayvanların beslenme tarzı olarak doğal ortamlar seçildiğinde, yani hayvanlar doğal ortamlarda otlandıklarında ve üzerlerinde hormonsal hiçbir oynama, aşılama yapılmadığında elde edilen süt ile yapılan tereyağı, doğal tereyağı olarak geçmektedir. Diğer yandan bir tereyağının gerçek olup olmadığını anlamanın farklı yolları vardır. Bunlardan biri sıcak su testi, biri kesme tersti bir diğeri de erime testi şeklinedir. Sıcak su testi içerisinde tereyağı eriyorsa kesinlikle sahtedir. Kesme testinde ise dolaptan çıkanı kesmekte zorlanıyorsanız bunu düşünebilirsiniz. Son olarak erime testinde de oda sıcaklığına bıraktığınızda yumuşuyor ve eriyorsa gerçek bir içerik olmadığını düşünebilirsiniz.

Tereyağı Fiyat

Besin olarak tüketimi gerekli olan, içeriğinde süt yağı, süt şekeri, mineraller ve suda çözünmüş halde vitaminler, proteinler bulunduran tereyağı fiyat olarak incelendiğinde hakiki tereyağı olup olmadığını kolayca belli ediyor. Çünkü şu zamanlarda tereyağı fiyatları fabrikadan ambalajlanmış ürünler ve çiftlik ambalajları içeren ürünler arasında bir hayli fark içeriyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.