Kahvaltılarınızı Şölene Dönüştürecek Olan Peynir Çeşitleri

Kahvaltılarınızı Şölene Dönüştürecek Olan Peynir Çeşitleri

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmeyen lezzeti olan peynir, içerisinde bulunan çeşitli vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan bir süt ürünü besindir. Kalsiyum ihtiyacı için günlük sadece bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yemeniz yeterli olacaktır. Peynirin tarihi oldukça eskiye dayanır. İlk olarak Orta Asya'da yenilmeye başlanmış olup bir süt ürünü olan besin Roma döneminde gitgide yayılmıştır. Peynirin çeşitleri ise ilk defa Avrupa'da görülmüştür. Bu süt ürünü besinin enerji değeri fazlasıyla yüksektir. Ayrıca protein ve kalsiyum açısından da oldukça zengindir. Peynir aynı zamanda kemiklerin kuvvetlenmesinde önemli bir rol oynar. Sizler de peynir çeşitlerimizden tatmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kaşar Peynir

Ülkemizde süt üretim miktarıyla paralel olarak peynir çeşitleri de oldukça artış göstermiştir. Kaşar peynir bu peynir çeşitlerinden biridir. Kahvaltı sofralarının yanında yemeklerde de kullanılabilmesi nedeniyle oldukça sık tercih edilen bir peynir çeşididir. Aynı zamanda bu peynir fast food öğünlerinin içerisinde de sıkça karşımıza çıkmaktadır. Kaşar peyniri ayrıca kolay erime özelliğinden dolayı da yemek yapımlarında oldukça çok tercih edilir. Özellikle lezzetinden dolayı herkesin peynir tercihleri arasında yer alır. Bu peynir çeşidini seçerken güvenilir ve müşteri memnuniyeti olan yerde satılıyor olmasına dikkat edilmelidir. Sizlerde güvenilir, kaliteli ve müşterilerden tam puan alan kaşar peynirini tercih etmelisiniz.

Dil Peyniri

Dil peyniri geleneksel yöntemlerle üretilen bir peynir çeşididir. Bu peynir türü keskin aromasıyla kahvaltı sofralarına lezzet katar. Bu peynir Doğu bölgesinde yer alan Kars ve Erzurum illerinde üretilir. Genelde inek sütünden üretimi yapılan bu peynir tam yağlı bir peynir çeşididir. Sizlerin de bu keskin aromalı, lezzetli ve tam yağlı dil peynirini denemenizi tavsiye ederiz.

Tulum Peyniri

Tulum peyniri ülkemizde Ardahan, Erzincan ve İzmir illerinde üretilir. Bu peynir kahvaltı sofralarının en sık tercih edilen lezzetidir. Bu peynir çeşidinin lezzeti üretimi yapıldığı sütle paraleldir. Tulum peynirinin kendine ait bir kokusu, tadı ve aroması vardır. Sizler de bu lezzetli ve herkes tarafından sık tercih edilen tulum peynirini mutlaka denemelisiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.