Kahvaltı Sofralarınıza Renk Katacak Bir Pastırma Çeşidi

Kahvaltı Sofralarınıza Renk Katacak Bir Pastırma Çeşidi

Pastırma büyükbaş hayvanlardan, genel olarak pastırma yapımında kullanılan bölgelerinden elde edilen etlerin tuzlanması, yıkanması, baskılanması, kurutulması, çemenlenmesiyle yapılır. Sofralarımızdaki varlığı ile yüzümüzü güldüren, sıcak ve kalabalık masaları tamamlayan pastırmanın toplamda on bir çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlere örnek olarak sırt, bonfile, özel yağsız, çemensiz ve antrikot pastırma verilebilir. Türk yiyeceği olarak yine Türk mutfağının inci tanelerinden biri olan bu pastırmalar Kayseri’de üretilmektedir.

Doğal Pastırma

Türk damak zevklerinin vazgeçilmezlerinden biri olarak hafızalarımızda ve damağımızda yer alan doğal pastırma her birimizin severek yediği bir lezzettir. Sürekli olarak tükettiğimiz bu pastırma çeşitleri arasındaki önemli nokta ise pastırmanın doğal yollarla ve inorganik yollara başvurmadan yapılmasıdır. Çünkü dikkat edilmeden, gerekli detaylar atlanılarak yapılan pastırma çeşitleri insan sağlığına büyük oranda zarar verebilme imkanına sahiptir. Tüketici olarak alım sırasında dikkatli olmamız gerekir. Ürünleri aldığımız yerler hakkında bilgi sahibi olmamız gerektiği kadar ürünün ambalaj içeriğini okumayı da alışkanlık haline getirmemiz en doğu yol olacaktır. İhmaller doğrultusunda satılan pastırmalara karşı dikkatli olabilmek adına işini doğru yapan, bilgili kişilerin çalışması üretimin sağlıklı şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Antrikot Pastırma

En leziz pastırma çeşitlerinden biri olan, tercih edilebilirlik olarak en ön sırada yer alan antrikot pastırmadır. Bu pastırma özellikle etin sinir bölgesinden ayrışması ile hazırlanır. Yani antrikot pastırma yapılırken etin en güzel yeri kullanılmaktadır. Yapımı sırasında özel baharatlar da ilave olarak eklenir. Özelliği ise en az yağlı olan pastırma çeşidi olması ile ilgidir. Zaten bir diğer adı da yağsız pastırma şeklinde geçmekte ve bilinmektedir.

Pastırma Fiyatları

Satışta pastırma fiyatları içerik olarak kullanılan ete, kullanılan baharatlara, yapım tarzına, üretim şekline göre değişiklikler göstermektedir. Ancak en önemli nokta da pastırmayı yapan firmanın özenli davranıp davranmaması ile ilgilidir. Bu yüzden, fiyat etiketi her daim kalitesinin ve güven vermesinin getirdiği bir değer olarak zihninizde yer etmelidir. Ürün alımı sırasında fiyatı kadar ürün ambalajı üzerindeki bilgileri de kontrol etmenizde fayda vardır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.