Kahvaltı Sofralarından Eksik Edilmeyen Siyah Zeytin

18-05-2021 01:16
Kahvaltı Sofralarından Eksik Edilmeyen Siyah Zeytin

Zeytin kahvaltı sofralarının en vazgeçilmez lezzetidir. Sağlık açısından faydalarının yanı sıra, en lezzetli ürünlerin başında gelmektedir. Peynir ile birlikte sofralarınızdan eksik olması söz konusu olmamaktadır.Bu konunun ötesinde zeytin lezzetli, doğal ve organik ise her zaman en sağlıklı kahvaltılık ürünlerin başında yer almaktadır. İçerisinde yer alan vitamin ve mineraller dışında faydalı yağlar ile vücudun hastalıklara karşı oldukça dirençli olmasına da olanak tanımaktadır. Zeytin, Akdeniz ve Ege’nin incisi olarak sofralarınıza lezzet ve güvenle sizlere ve sofralarınıza da ulaşır. Üretilme şekli ve üretildiği ortam koşulları zeytinin lezzetini belirleyen bir unsurdur. Genel itibari ile sele zeytin çeşitlerinin tuz oranları, diğer zeytin çeşitleri ile karşılaştırıldığında oldukça düşük olarak karşımıza çıkar. Bu konunun ötesinde tam sezonunda özenle toplanan siyah zeytin çeşitleri, sizlere zeytinden gelen şifayı da sunmaktadır. Kaliteli ve lezzetli zeytinleri satın aldıktan sonra mutlaka zeytini aynı doğallığında ve tazeliğinde korumak için de doğru muhafaza yöntemlerini kullanarak korumanız gerekmektedir.

Siyah Zeytin

Siyah zeytin en fazla olgunlaştırılmış olan siyah zeytin çeşididir. Gemlik türü zeytin, siyah sofralık olarak en kaliteli zeytin halidir. Zeytinin özelliği ince kabuklu olması dışında küçük çekirdekli ve etli olmasıdır. İznik ve Gemlik yöresinde en kaliteli zeytinler yetişir. Sele zeytini kıvırcık kuru ve tamamen tuzsuz şekilde sizlere sunulan ürünlerdir. Genel olarak siyah zeytin şişe ve kavanozlarda ters çevrilmesi gerekir. Bu özelliği ile yağın tüm zeytinlere eşit olarak dağılması söz konusu olmaktadır. Zeytinyağı e vitamini açısından oldukça zengindir. Yağı her tarafa dağıtmak zeytin yapımında en önemli konular arasında bulunur. Bu özelliği sayesinde siyah zeytin kesinlikle küflenmemektedir. Herhangi bir koruyucu ya da katkı maddesi olmadan uzun süreli kullanım ömrüne de sahip olabilmektedir.

Zeytin Çeşitleri

Zeytin çeşitleri farklı olgunlaştırma süreleri sebebiyle farklı lezzet ve aromalara sahiptir. Bu sebeple de her çeşit zeytinin tadı ve lezzeti farklı olmaktadır. Bazı siyah zeytinler az tuzlu bir yapıya sahiptir, bazı zeytinler ise yeşil ya da biberli olarak üretilebilir. Zeytin çeşitleri, iklimi bereketli topraklarımızda bu sayede oldukça zengin aroma ve çeşitlilikle sizlere sunulur. Zeytin çeşitleri arasında en sevileni ise elbette siyah zeytin olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.