Hangi İlin Tulum Peyniri Daha Lezzetli

Hangi İlin Tulum Peyniri Daha Lezzetli

Bir tulum içerisine saklanarak olgunlaştırılan, güzel ülkemiz Türkiye’nin belirli bölgelerinde özenle yapılan tulum peyniri için kullanılan tulumlar çoğunlukla kıl keçisindendir. Ayrıca bu peynirler, tulum içerisine konulduktan sonra da nem oranı bir hayli yüksek mağaraların içerisinde ortalama iki ya da üç ay bekletilmektedir. Yurt içerisinde yöreden yöreye farklılıkları bulunan tulum peynirinin en meşhur, en lezzetli olanı da Erzincan’dadır. Bu bölgelerde yetişen peynirlere de zaten Erzincan tulumu ya da Şavak peyniri de denmektedir.

Tulum Peyniri

Protein ve birçok vitamin bakımından oldukça önemli olan, acele içerisinde de olsak hafta sonu boş zaman yaratmış da olsa hep tercihlerimiz arasında olan, kahvaltılarımızı süsleyen tulum peyniri gerçek bir şifa kaynağı olarak bilinir. İçerisinde bulunan bir hayli yüksek protein oranı ile kemiklerimizin sağlığını koruma konusunda birebirdir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Ayrıca ek olarak bilinmelidir ki ağız içerisindeki bakterileri de yok etmektedir. Yine de sadece sağlık için değil çok da sevilerek yenildiğinden ülkenin belirli bölgelerinde sürekli olarak üretimi sağlanmaktadır. Sanayi ya da ev yapımı olacak şekilde iki farklı seçenekle yapılabilir. En güzeli ve en ağzınıza layık olanı ise yine seçili yerlerde bulunur.

En İyi Tulum Peyniri

En iyi tulum peyniri Sinanpaşa’nın Kırka Köye ve Şahur’un Başören köylerinde yapılır. Yapılırken de mayalanmış süt kullanılır. Genellikle inek sütü olarak seçilen süt, bekletildikten sonra süzeklere alınarak peynir şekli aldırılır. Peynir yine bekletilir ve mandıraya getirilir. Torbalara konur ve yaklaşık on gün kadar üzeri örtülü şekilde bekletilir. Bu işlem aslında peynirin suyunu tam anlamıyla çekmesini sağlamak içindir. Uzun zaman ve emek istemesinin yanında fiyat olarak da hak ettiğinin üzerinde değildir.

Tulum Peyniri Fiyatı

Tüketicisi bir hayli fazla olan, sevenleri tarafından gidip yerinden alınan tulum peyniri fiyatı konusunda elbette bir standart belirtilmiş değil. Normal olarak orta düzeylerde bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen her tüketicinin bütçesine uygun olarak da bulunabilmektedir. Ürünün paketli ya da paketsiz fiyatı arasında farklar bulunmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.