En Çok Tercih Edilen Yöresel Peynir Çeşitleri Hangileri

En Çok Tercih Edilen Yöresel Peynir Çeşitleri Hangileri

Peynir, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Kahvaltılardan tutun akşam yemeklerine kadar sürekli o eşsiz lezzetli peynir çıkar karşımıza. Ülkemizde en çok tercih edilen yöresel peynirler beyaz peyniri ve kaşar peyniri çeşitleridir. Bunlar şu şekildedir;

  • · Kelle peyniri, keçi peyniri, Erzincan tulum peyniri, İzmir tulum peyniri
  • · Van otlu peyniri, lor peyniri, Kars ve Erzurum çeçil peyniri
  • · Urfa beyaz peynir, dil peyniri, Çerkez peyniri, çökelek
  • · Yozgat çanak peyniri, külek peyniri, Hatay peyniri, örgü peyniri
  • · Trabzon kolot peyniri, İstanbul çayır peyniri, Manisa çayır peyniri
  • · Ordu torba peyniri, Giresun imansız peyniri, Denizli Yörük peyniri

Yöresel Peynir

Yöresel peynir ülkemizin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Hemen her damak tadına uygun olan bu peynirleri ülkemizin bütün bölgelerinde bulmak mümkündür. İşte bu damak tadında iz bırakan ve bulunduğu bölgelere göre yöresel peynirler;

Ezine Peyniri: Bu peynir türü Çanakkale iline ait bir peynirdir. Ezine peyniri salamura aşamasıyla beraber olgunlaştırılır ve tam yağlı bir peynirdir.

Dil Peyniri: Bu peynir çeşidi Marmara bölgesine aittir. Dil peyniri kaşar peynirine göre oldukça yumuşak bir yapıdadır.

İzmir Tulumu: Adından da anlaşıldığı gibi İzmir ilimize ait bir peynir çeşididir. Bu peynir çeşidinin yapım aşamasında koyun sütü kullanılır.

Sizlerin de geldiği bölgelerle ünlü olan bu yöresel peynirleri denemenizi tavsiye ederiz.

Yöresel Peynir Sipariş

Ürünlerin hepsi doğal yollarla üretilir. Bu nedenle yöresel peynir satın alırken en güvenilir ve kaliteli olanını tercih etmelisiniz. Sipariş edilen ürünler sizlere daima bulundukları bölgeden ulaştırılır. Çünkü bu bölgeler kendi öz ürünlerini üretirler. Sizler de bu eşsiz lezzetin tadına varmak istiyorsanız yöresel peynir sipariş vermek için internet adresleri üzerinden yöresel ürünlerle ilgili istediğiniz miktarı belirterek siparişinizi oluşturup satıcı firma ile iletişime geçebilirsiniz.

Yöresel Peynir Fiyatları

Değişen süt fiyatı ile beraber yöresel peynir fiyatları da buna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ayrıca çeşitleri ve gramajlarına göre de fiyatlarda değişkenlik olabilmektedir. Peynir çeşidinde kullanılan süt ve yapılış yöntemi peynirin fiyatını etkiler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.