Dana Jambon Hayvanın Neresinden Yapılır

Dana Jambon Hayvanın Neresinden Yapılır

Jambon genellikle dananın but kısmından üretilen şarküteri ürünleridir. Protein açısından oldukça zengin ancak yağ açısından fakir bir besin olduğu için kilosuna dikkat eden kişiler tarafından yaygın olarak tercih edilir. Jambon, salam çeşitlerine göre çok daha az yağlı ve yüksek proteini olan et ürünleri olarak karşımıza çıkar. Jambon; tuz ve şekerin karıştırılmasından sonra etin bir buçuk ay bekletilir ve ardından hazırlanmaktadır. Sinirleri alınmış olan dana etinden hijyenik koşullarda hazırlanarak sizlere sunulan jambonlar, kahvaltılarınızda ya da farklı tariflerinizde kullanabileceğiniz ürün çeşitlerini ifade etmektedir. Diğer et çeşitlerine kıyasla jambonlar da kızartılarak ya da fırında pişirerek de yiyebileceğiniz ve hazır halde kullanabileceğiniz ürünlerdir. Jambonun en önemli özelliği ise düşük yağ oranı ile en sağlıklı şarküteri ürünleri olmasıdır. Jambonun protein içeriği oldukça yüksektir. Bu avantajları sayesinde de kilosuna dikkat edenler ve diyette olan kişiler için en sağlıklı protein kaynağıdır.

Jambon Çeşitleri

Jambon çeşitleri üretildikleri et çeşidine ve üretilme tekniğine göre değişmektedir. Kahvaltılarınızda ve sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Bu sayede hem siz hem de çocuklarınız için sağlıklı protein seçimi de yapabilirsiniz. Jambon ürünleri dilimli olarak satışa sunulur. Sitemiz üzerinden piliç jambonlara, dana jambonlara, sebzeli piliç jambon çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Jambon ürünleri sandviçlerin arasında kullanabileceğiniz, tostlarda ya da kahvaltılarda kullanabileceğiniz en lezzetli ürünlerin başında gelmektedir. Jambonlar sulu ya da kuru salamura olarak farklı şekillerde üretilerek sizlere sunulabilmektedir. Özellikle sulu olarak hazırlanan jambonlarda tuzlu jambon suyu içindeki zencefil, kişniş, ardıç tohumu gibi çeşitli baharatlar kullanılarak en lezzetli haline ulaştırılır. Sulu jambon çeşitleri konserve olarak da saklanabilen ürünlerdir. Kuru olan jambon çeşitleri ise genellikle fümeleme tekniği ile hazırlanmaktadır. Bu özelliklerin dışında ise salam ise emülsiyon olarak üretilmektedir. Bu adımdan sonra ise salamlar ambalajlanır ve fırınlandıktan sonra sizlere sunulmaktadır.

Dana Jambon

Dana jambon hayvanın but bölümünden üretilen şarküteri ürünleridir. Diğer şarküteri ürünlerine kıyasla yağ oranları en düşük ürünlerdir. Jambonlar ince şekilde dilimlenmiş etlerin özel pişirilme yöntemi ile hazırlanmasıdır. Tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanan dana jambon çeşitlerini kahvaltılarınızda, sandviçlerinizde ya da pikniklerde güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. Özellikle düşük yağ oranı ve yüksek protein içeren bir besin olması sayesinde sporcular için en ideal ürünlerin başında gelmektedir. Dana jambon içerisinde koruyucu ya da katkı maddesi kullanılmamaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.