Dana Etlerinin En Lezzetli Kısımlarından Üretilen Dana Füme

Dana Etlerinin En Lezzetli Kısımlarından Üretilen Dana Füme

Füme eti dananın sırtından alınan et ile yapılan bir şarküteri ürünüdür. Bu kısmın tercih edilmesinin sebebi ise sırt kısmının daha yumuşak olmasıdır. Bu sebeple füme eti daha lezzetli hale gelmektedir.

Füme Et

Füme et dananın en güzel kısmından alınarak oluşan ettir. Bu eti daha güzel hale getirmek için meyve ağaçlarının odunlarından ya da meşe, palamut gibi ağaçların odunları ile ateş yakılır. Yakılmış olan bu ateşte et iyice pişirilerek suyunun çıkması beklenir. Burada amaç ete ayrı ve farklı bir lezzet katmaktır. Bu aşamaları uyguladıktan sonra et fümelenmiş ve yenilmek için hazırlanmış duruma gelir.

Dana Füme Et

Dananın kaburga kısmından alınarak en güzel biçimde sofralara sunulan dana füme et, genelde ince dilimler şeklinde makinalar ile kesilip paketlerin içine konulur. Çoğunlukla her türlü şarküteri satan yerlerde ve marketlerde kolayca bulunmaktadır. Birçok markanın kendine özel yaptığı dana füme et reyonlarda satılır.

Bu etin diğer şarküteri ürünlerinden farkı ince dilim kesilmiş olması ve et suyunu sonuna kadar çektiği için tüm suyun içinde kalması ile daha farklı bir lezzete bürünmesidir. İçine az ve tadında baharatlar konulur. Füme etin içine en yakışan baharat karabiber olarak bilinir. Genelde karabiber etin dış kısmına batırılır. Bu hem tat hem de görsel açıdan güzel bir seçenektir. Ayrıca baharat sevmeyenler için et baharatsız olarak sade şekilde de satılmaktadır. Ama baharat konularak et daha hoş bir hale getirilmeye çalışılmıştır. Böylece damak tadında füme et güzel ve sevilen bir aroma bırakır.

Dana Füme Et

Dana füme et isteğe göre kahvaltıda, akşam yemeklerinin yanında veya ayaküstü atıştırmalık olarak tüketilebilir. Et ürünlerinin içinde bulunduğu için fiyatı diğer şarküteri ürünlerine göre biraz daha fazla olacaktır. Bunun sebebi füme eti hazırlayıp fümelemek için büyük bir çaba gereklidir. Yani oluşumunun zorluğu göz önüne alınarak fiyata da haliyle yansır. Genellikle füme etin fiyatı paketlerin gramajlarına göre değişiklik göstermektedir. Sadece gramaja göre değil markalara göre de fiyat değişiklik gösterebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.