Bol Sebze Kullanılarak Özel Olarak Üretilen Harika Bir Makarna…

23-05-2020 17:54
Bol Sebze Kullanılarak Özel Olarak Üretilen Harika Bir Makarna…

Sebzeli makarna bol sebze kullanılarak, özel olarak üretilen oldukça özel ve nadide bir lezzettir. Makarna, tüm dünya ülkelerinde kendine has özelliklerde hazırlanır. Türkiye’de ilk makarna üretimi 1922 senesinde gerçekleşmiştir. İtalya’dan sonra en çok makarna üretilen ve ihraç eden ülke de Türkiye olmaktadır. Makarna, taze ve doğal olduğunda oldukça lezzetli bir besindir. Makarna üretimi için buğday irmik haline getirilir. Ardından su ile karıştırılır ve makarnaya da şekli verilir. Bu noktada en önemli husus makarna üretiminde kullanılan buğdayların, ekmeklik buğdaylardan daha farklı olmasıdır. Makarna buğdaylarında protein ve b vitamin kompleksleri daha fazla olmaktadır. Organik makarnada herhangi bir kimyasal ürün, koruyucu içerik ya da sağlığa zararlı ürünler kullanılmamaktadır.


Makarna Çeşitleri


Makarna çeşitleri oldukça zengindir. TaglioliniAll’uovosemoline unu ve yumurta ile hazırlanmaktadır. Yapılan en ince makarna çeşididir. En popüler makarna çeşidi ise fettuccine olmaktadır. Semolina ve yumurtadan hazırlanmaktadır. Ispanaklı spagetti olarak bilinen SpaghettiAll’uovo ise normal makardan daha uzundur ve klasik bir makarna çeşididir. Orechiette ise el yapımı bir makarnadır. Semolina ve su ile hazırlanmaktadır. Bu makarna herhangi şekilde yumurta kullanılmamaktadır. Spagetto Alla Chiarra Al Nero ise semolina unu, kalamar mürekkebi ve yumurta ile hazırlanmaktadır. Spagetti Alla Chiarra E Spinaci ise taze ıspanak ve yumurtadan üretilmektedir. Spaghetti Alla Chitarra E Barbabietola ise semolina unu, taze pancar ve yumurta ile hazırlanır. Tortellini ise içinde dana eti ve parmesan ile hazırlanan makarna çeşididir. Servisinin et suyu ile yapılması gerekmektedir. RavioliDiRicotta E Spinaci ise içerisinde ricotta peyniri, tuz ve muskat ile hazırlanan makarna çeşididir.


Doğal Makarna Fiyatları


Doğal makarna fiyatları makarna çeşidine göre değişmektedir. Beslenmesine ve hayatına saygı gösteren kişilerin tercihi olan organik ve doğal makarnalar; içlerinde hiçbir şekilde kimyasal ilaç ya da katkı maddesi içermemektedir. Organik ve doğal makarna çeşitlerinde kimyasal gübreler ve tarım ilaçları kullanılmaz. Bundan dolayı da ortaya çıkan ürünler sağlığa zararlı değildir. Sebzeli makarnalar arasında en sevileni ise Spaghetti Alla Chitarra E Spinaci olmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.