Almanya'da En Sevilen Sosis Çeşitlerinin Başında Gelen Bratwurst Sosis

10-06-2021 10:56
Almanya'da En Sevilen Sosis Çeşitlerinin Başında Gelen Bratwurst Sosis

Almanya’da sıkça tüketilen, tercih sıralamasında başları çeken Bratwurt sosis, oldukça etli şekilde ve yapı bakımından incedir. İnce ve uzun şeklinde bir görüntüye sahiptir. Sizi görüntüsü ile mest eder. Ayrıca domuz eti veya dana eti ile soğan ve yumurta eklenerek tamamlanmaktadır. Genel olarak dana ve domuz etinden yapılan bu sosis türü tercihler doğrultusunda hindi, tavuk kullanımı ile de yapılabilmektedir. Beslenme tarzı ve inanç biçimlerine göre yapım aşamasında çeşitlere ayrılabilmektedir. Zaten yeme şekli olarak birçok tarife çok yakışır durumdadır.

Gerçek Sosis

Özenle kıyılarak ve özel seçilmiş baharatlar eklenilerek eti tütsüleme sonrasında da pişirme gibi işlemlerle yapılan bir sucuk türü olan sosis, aslında bağırsak içerisine doldurulmaktadır. Gerçek sosis işlemlerinde de bu sistem uygulanır ve sosis yapım aşamalarından biri olarak bilinse de aslında sosis ve sucuğun yapım aşamasındaki asıl ana taşlardan biri olmaktadır. Sosis, içerisinde et bulunan, baharatlarla yoğurularak bağırsağın içerisine doldurulur. Bu işlem sırasında yarı ya da tam pişirme işlemleri de tercihlerimiz doğrultusunda uygulanabilmektedir. Diğer yandan sosisin gerçek bir sosis olarak anılabilmesi için sentetik maddeler kullanılmamış olması, direkt olarak yapım aşamalarındaki doğallığın uygulanması gerekmektedir. Yani bir nevi taklit ürünlerden kaçınılması en doğru olan yoldur.

Dana Sosis

Dana sosis, özel olarak formüle edilmesiyle bilinmektedir ve dana etine ek olarak özel seçilen baharatların hazırlanmasının ardından özel olarak kayın ile kiraz ağaçlarının talaşları kullanılarak fümelenerek pişirme işlemi tamamlanmaktadır. Keşfedildiği ülke sınırlarında da domuz eti kullanılarak üretilmesi ile meşhurdur ve o şekilde daha çok sevilmektedir. Ayrıca bu dana sosisler ızgaralarda, kahvaltılarda da çoğunlukla sevilerek, pratik şekilde tüketilmektedir.

Bratwurst Sosis

İstediğimiz zaman tüketebildiğimiz gibi öğrenmek istediğimiz zaman da kolayca bulabildiğimiz besin içerikleri ve besin değerlerine sahip olan Bratwurst Sosis, içeriğinde yağ, sodyum, potasyum, karbonhidrat bulundurur. Bunların yanı sıra protein, A vitamini, kalsiyum ve magnezyum da barındırmaktadır. Ülkemizde de yüzde yüz danadan yapılarak satışa sunulmaktadır. Yani içerik ve ham madde seçimleri yapabilme imkânımız bulunmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.